AVG, veiligheid en privacy

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is bij kerken vaak onderwerp van gesprek. MijnRKK App is ontwikkeld op het Socie-platform. Socie heeft samen met haar partners het beveiligen van persoonsgegevens hoog in het vaandel staan. Privacy en het juiste gebruik van persoonsgegevens zijn voor onze organisatie zeer belangrijk. 

Op deze pagina sommen we enkele veiligheidsmaatregelen op die we binnen ons platform hebben toegepast en de documenten die we hebben opgesteld. Alle veiligheidsmaatregelen die Socie uitvoert zijn ook van toepassing voor MijnRKK App. 

 

Veilig leden in uw MijnRKK App zetten

Aangezien het veilig werken met lidgegevens prioriteit heeft bij elke kerk hebben wij het binnen MijnRKK App mogelijk gemaakt om op meerdere manieren leden toegang te verschaffen. 

Wij raden u aan om te werken met onze onboarding/uitnodigingslink welke u op ‘besloten’ plekken toont aan uw parochianen. 

Het werkt als volgt. Binnen uw MijnRKK App activeert u een QR code of uitnodigingslink. Die kunt en die kunnen uw parochianen delen met parochianen die tot uw parochie behoren. Deze parochianen kunnen via deze link een verzoek doen om lid te worden van uw MijnRKK App. Daarna accepteert u deze lidmaatschapsverzoeken waarbij u kunt controleren wie zich aan wil melden. 

Er zijn overigens nog andere manieren om uw leden toe te voegen aan de App. Binnen het App Beheer vindt u deze mogelijkheden terug. Of neem contact met ons op. 

 

Overige beveiligingsmaatregelen
Op deze pagina sommen we enkele veiligheidsmaatregelen op die we binnen ons platform hebben toegepast en de documenten die we hebben opgesteld. Alle veiligheidsmaatregelen die Socie uitvoert zijn ook van toepassing voor MijnRKK App. 

Testen

Pentesten

Bij Socie voeren we pentesten uit op onze software door externe partijen. Hiermee simuleren deze partijen externe aanvallen om kwetsbaarheden in kaart te brengen.

Veiligheidsmaatregelen via het platform

Op het Socie-platform hebben we de volgende maatregelen genomen om aan de AVG en privacywetgeving te voldoen:

Automatisch opschonen van gebruikersaccounts

[Nieuw sinds feb 2023] 

Bij Socie willen we gegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk. Aan de andere kant willen we dat de gebruikservaring goed en prettig blijft. Daarom sturen we, indien accounts langer dan 1 jaar niet inloggen, een e-mail dat we zijn/haar account automatisch verwijderen indien ze niet binnen een maand inloggen.

Uitgebreide privacy-instellingen per gebruiker

Elke gebruiker op het Socie-platform kan uitgebreide privacy-instellingen aanpassen op alle gegevens die van hem of haar beschikbaar zijn in de app. Hiermee geven we de communityleden volledige controle over hun gegevens.

Automatische reminder privacy-instellingen

De App herinnert gebruikers elk half jaar om de privacy-instellingen te controleren. Hiermee zorgen we ervoor dat men bewust is van zijn of haar privacy-instellingen.

Profieldata inzichtelijk voor gebruikers

Indien de App Beheerder profiel is aanpasbaar heeft ingesteld, kan een communitylid zijn gegevens terugzien in het eigen ledenprofiel. Zo is direct te zien welke data binnen de community bekend is.

Voorgestelde zichtbaarheid

We stellen de App Beheerder in staat om een voorgestelde zichtbaarheid op te geven in de App voor persoonsgegevens zodat nieuwe leden dit als advies krijgen vanuit de community.

Extra controles op persoonsgegevens

De App Beheerder kan extra toegangscontrole activeren op het raadplegen van persoonsgegevens. Dit betekent dat indien iemand de App gebruikt, degene altijd een extra toegangscontrole moet ingeven om de persoonsgegevens te kunnen raadplegen. Dit kan Face ID, een vingerafdruk of een cijfercode zijn.

Beperkt zoeken in de ledenlijsten

We stellen de App Beheerder in staat om beperkt zoeken te activeren in de ledenlijsten. Alleen de leden waarop gezocht wordt, worden getoond. Dit maakt dat persoonsgegevens beter worden afgeschermd.

Documenten

We hebben de volgende documenten opgesteld rondom AVG en Privacy:

Privacy verklaring

Check onze privacy verklaring hier.

Verwerkersovereenkomsten

Voor onze eigen Socie App gebruikers, maar ook voor alle partnerships hebben we uitgebreide verwerkersovereenkomsten opgesteld.

Protocol datalekken

Voor Socie hebben we een protocol datalekken opgesteld, een professioneel stappenplan dat aangeeft hoe we hiermee omgaan.

Socie veiligheidsdocument

Voor Socie hebben we een veiligheidsdocument opgesteld met alle maatregelen die we nemen rondom onze servers, applicaties en meer. Deze is op te vragen.

William Socie

Breng uw parochie tot bloei
met MijnRKK App

U kunt de App vrijblijvend proberen. Wilt u toch meer weten?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden van MijnRKK App te ontdekken voor uw parochie. 
Wij helpen u ook graag met het inrichten van uw App.